Handlanger, Durk hoe kun je jezelf zo noemen?

De meesten mensen associeren het woord Handlanger negatief: zo noem je toch een hulpje van een grote crimineel? Ja, dat klopt en toch ben ik erg trots op deze naam, weet je waarom ..?

Handen laten zien wie je echt bent en wat je doet! 

-- --

Jaren geleden kocht ik het een communieboek met de titel: handen heb je om te geven. In dit boek stond een prachtig waargebeurd verhaal, die ik jou niet wil onthouden.

Mijn handen dat zijn jullie!

Als het oorlog is, wordt er veel kapotgeschoten en vernield. Dat gebeurde ook in een klein Frans dorpje in de zomer van 1944. In de kerk van dat dorpje hing een kruisbeeld. Veel mensen hielden van dat kruisbeeld. Het was lang geleden gemaakt door een plaatselijke kunstenaar. Dat kruisbeeld en de kerk waren niet weg te denken uit het dorpje. Maar de oorlog ging ook niet aan dat dorpje voorbij. Een bombardement verwoeste vele huizen in het dorpje en ook de kerk. 

Toen de mensen na de oorlog puin gingen ruimen om alles weer op te bouwen, vond een soldaat het geliefde kruisbeeld tussen alle brokstukken. Het was vrijwel niet beschadigd .. alleen Jezus' handen waren afgebroken en dat vonden de mensen erg jammer. In het puin werd gezocht naar de handen, maar men vond niets.

De soldaat die het kruisbeeld gevonden had, pakte toen een plank en spijkerde die op het kruisbeeld. Toen schreef hij er de volgende woorden op: Mijn handen dat zijn jullie!

De mensen begrepen in eerste instantie er niet veel van, maar later drong tot ze door wat de soldaat ermee wilde zeggen. Toen was het niet meer erg dat de handen weg waren.

Het kruisbeeld betekende vanaf dat moment nog veel meer voor de mensen dan voorheen. De kerk is opnieuw opgebouwd en in de kerk hangt nog steeds dat kruisbeeld met de tekst: 

Mijn handen dat zijn jullie!

 -- -- 

Ik probeer als sociaal en spiritueel ondernemer invulling te geven aan deze opdracht. Als handlanger wil ik graag Zijn hand langer maken zowel prive als zeker ook zakelijk!

Als handlanger

.. spreek ik jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap aan
.. reis ik met jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap mee
.. onsteek ik een gepassioneerd vuur bij jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap
.. draag ik bij aan de vruchten die jij met jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap wilt
.. ontwikkel ik jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap
.. leid ik jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap
.. zaai ik in jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap
.. raak ik jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap aan
.. open ik nieuwe deuren en kansen voor jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap
.. breng ik jou, jouw team/gezin en organisatie/gemeenschap met anderen in verbinding

En ja, soms doe ik dat best om een boeferige manier! Heilige rebellie: normen en regels zijn belangrijk als ze onze waarden en waardigheid beschermen, maar ze zijn niet heilig, omdat het regels en normen zijn!

Durk de Boer, Handlanger